Harmonicabaan Accessoires

Om uw specifieke opstelling echt af te maken.

Ook voor de harmonicabanen de juiste accessoire.

Hoewel de harmonica banen gebruiksklaar en zeer compleet geleverd worden hebben wij toch een aantal extra accessoires / hulpmiddelen ontwikkeld om wellicht voor uw specifieke opstelling toch nog net even de puntjes op de "i" te kunnen zetten.

De accessoires zijn leverbaar voor zowel de harmonica wieltjesbanen alsook voor de rollenbanen in uiteraard uitvoeringen met kunststof wieltjes en rollen en verzinkt stalen wieltjes en rollen.

 

Koppelstukken

De kracht van de harmonica banen ligt uiteraard in het feit dat deze eenvoudig ingeschoven en uitgetrokken kan worden naar de gewenste lengte. Hierbij kunnen we met één enkele baan al een afstand overbruggen tot maar liefst 9,6 meter. Maar zelfs dan kan het wel eens nodig zijn om een nog grotere afstand te overbruggen.

Om dat op te lossen kunt u natuurlijk twee banen vlak achter elkaar plaatsen, maar daarin schuilt natuurlijk het gevaar dat deze onderling niet goed met elkaar zijn uitgelijnd of dat er een te grote ruimte ontstaat tussen de beide banen, met alle gevolgen van dien.

Om die reden hebben wij een eenvoudig hulpstuk ontwikkeld waarmee u zonder gereedschap twee (of uiteraard meerdere) met elkaar kunt koppelen.

Het koppelstuk met een lengte van ongeveer 40 centimeter is aan beide uiteinden voorzien van speciaal gevormde haken waarmee deze precies om de assen van de harmonicabaan vallen. Een degelijke en solide koppeling met twee banen is op deze manier kinderspel en u bent verzekerd van een veilig en goed transport van uw producten.

Uiteraard leverbaar voor zowel de harmonica wieltjesbanen alsook de harmonica rollenbanen.

Harmonica banen wieltjesbaan koppelstuk
Harmonica banen rollenbaan koppeling

Eindaanslag - Vast

Harmonica banen wieltjesbaan
Harmonica banen rollenbaan

Om te voorkomen dat bij uw opstelling de producten er aan het einde van de baan vanaf "rollen" is de eindaanslag een onmisbare accessoire.

De eindaanslag wordt gemonteerd zoals het woord al zegt aan het einde van de harmonica rollenbaan of wieltjesbaan. Hierbij is de aanslag uitgevoerd als een draagrol. Door toepassing van deze rol is het zeker als er een lange rij producten tegenaan staat een stuk eenvoudiger om de producten vanaf de baan over de eindaanslag te tillen. Omdat vanuit de praktijk is gebleken dat de eindaanslag ook vaak nog even wordt gebruikt om bij het tillen nog even het product op te zetten is er gekozen voor een stalen rol om ook de aanslag net als de harmonica banen een stuk kwaliteit mee kunnen geven voor een lange levensduur.

De rol is als een vast onderdeel van de harmonica-baan gemonteerd, dus u dient er bij de opstelling rekening mee te houden dat deze aanslag altijd onderdeel vormt van de baan en dus de producten niet verder kunt transporteren.

Indien u wisselend de ene keer wel en de andere keer geen eindaanslag wilt gebruiken dan biedt de onderstaande weg-kantelbare (neerklapbare) eindaanslag voor u de oplossing.

 

Eindaanslag - Neerklapbaar

Om de harmonica-banen in combinatie met een eindaanslag nog flexibeler inzetbaar te maken hebben wij een neerklapbare eindaanslag ontwikkeld.

Deze eindaanslag, net als de vaste eindaanslag voorzien van een stalen rol, is eenvoudig omhoog en omlaag te kantelen. Hierdoor is de baan, zelfs als deze is voorzien van een eindaanslag, prima in te zetten als onderdeel van meerdere banen achter elkaar. U kantelt, zonder aanvullende gereedschappen, de eindaanslag naar beneden en de baan is klaar om de goederen "door" te transporteren. Wanneer gewenst kantelt u de aanslag weer omhoog en er is weer sprake van een degelijke eindaanslag.

Harmonica banen wieltjesbaan