Harmonica Wieltjesbanen

Als de grootste flexibiliteit is gewenst!

Dé meest flexibele harmonica baan.

De harmonica wieltjesbaan is zonder twijfel, binnen de familie van de harmonicabanen, de meest flexibele transportbaan die er beschikbaar is. Een groot verschil met de harmonica rollenbanen is namelijk dat bij de wieltjesbanen deze verder in elkaar geschoven kunnen worden (korter in lengte) en dat er eenvoudig ook scherpere bochten mee  gemaakt kunnen worden. Dit komt doordat bij de wieltjesbaan de verdeling van de wieltjes, doordat deze uiteraard smaller zijn dan rollen, anders is. Bij de harmonica wieltjesbaan zijn de wieltjes namelijk ten opzichte van elkaar versprongen zijn gemonteerd.  Dit geeft meer vrije ruimte om de baan in elkaar te schuiven en om bochten te maken.

Maar laten we even bij het begin beginnen......

Wat is nu feitelijk één van de grootste kenmerken van een harmonica wieltjesbaan. Dat is natuurlijk zonder twijfel het frame van deze baan. Dit frame is vervaardigd uit een aanzienlijk aantal verzinkt stalen strips die op een speciale manier aan elkaar zijn geklonken. Door de strippen op deze manier met elkaar te verbinden ontstaat een zeer stevig frame die tegelijk toch voldoende speling in zich heeft om soepel langs elkaar te kunnen bewegen.

wieltjes staal harmonica baan

Vervolgens worden deze strippen halverwege, waar ze onderling met elkaar verbonden zijn, voorzien van doorlopende stalen assen. Dit geeft natuurlijk als geheel een bijzonder solide baan. Aan de bovenzijde worden tenslotte (opnieuw) doorlopende stalen assen gemonteerd waarop de wieltjes met kunststof afstandsbussen worden gemonteerd.

Om het geheel af te maken wordt de baan voorzien van stabiele ondersteuningen waarmee eenvoudig de baan, traploos, in hoogte verstelbaar is.
De hoogte verstelling is standaard van maar liefst 700 mm tot 1100 mm, gemeten aan de bovenzijde van de wieltjes.

zwenkwiel harmonica baan
De steunen zelf zijn voorzien van kogelgelagerde rubber zwenkwielen met een vastzetrem zodat de baan als geheel ook nog eens gemakkelijk verplaatst kan worden.

Introductie video van onze harmonica wieltjesbanen:

Overzicht van onze standaard harmonica wieltjesbanen.

Overzicht-harmonica-wieltjesbanen