Harmonica Rollenbanen

Flexibel transport van uw producten.

Dé rollenbaan die alles in zich heeft.

De harmonica rollenbaan kunnen we gerust de rollenbaan noemen die alles in zich heeft. Want welke lengte heeft u nodig? Geen probleem, de harmonica rollenbaan kunt u eenvoudig in de voor dat moment gewenste lengte uittrekken. Staan de machines toch niet helemaal in lijn of heeft u zelfs even een bocht nodig? Ook geen probleem, want met dezelfde baan maakt u zowel een rechte sectie als ook een bocht. Daarnaast is de baan ook nog eens heel compleet doordat deze altijd gebruiksklaar inclusief steunen wordt geleverd. Daarbij zijn de steunen op hun beurt dan ook nog eens voorzien zijn van kwaliteitswielen (zwenkwielen met een rem) zodat de rollenbaan ook nog gemakkelijk naar een andere locatie gereden kan worden.

Kortom er blijft weinig te wensen over bij deze toch nog steeds unieke rollenbaan. Veelzijdigheid, flexibiliteit en ook nog eens eenvoudig te verplaatsen!

Net als de wieltjesbaan is de harmonica rollenbaan opgebouwd uit een uniek frame van solide aan elkaar geklonken, verzinkt, stalen strippen. Deze strippen vormen gezamenlijk een soort schaarsysteem die enerzijds zeer degelijk is en anderzijds toch voldoende flexibel is om eenvoudig in en uit elkaar geschoven te kunnen worden.

Onderling zijn hierbij de geklonken strips voorzien van dwarsverbindingen die het geheel tot één frame maken. In het frame worden vervolgens de rollen gemonteerd, uiteraard voorzien van verzinkt stalen, doorlopende, assen.

scharen harmonica baan_02

De flexibele rollenbanen worden veelal geleverd met de bekende blauwe kunststof rollen, maar wanneer sprake is van bijvoorbeeld het transport van zwaardere producten (tot een belasting van maar liefst 50 kg per rol) is het mogelijk om de baan te voorzien van verzinkt stalen rollen.

stalen rollen harmonica baan

Zoals  wellicht al is opgevallen zijn de harmonica rollenbanen niet voorzien van een zijgeleiding, toch lopen de goederen die over de baan worden getransporteerd keurig door de bocht. Dit komt doordat de rollen per as zijn opgedeeld in meerdere rollen. Vanaf een baanbreedte van 400 mm is sprake van 2 rollen op een as tot zelfs 3 rollen bij een baan van 500 mm breedte. Deze rolverdeling maakt het mogelijk  dat er een snelheidsverschil ontstaat per as (tussen de rollen onderling) zodat het product keurig de met de flexibele rollenbaan gevormde bocht volgt.

Harmonica banen rollenbaan

Introductie video van onze harmonica rollenbanen:

Overzicht van onze standaard harmonica rollenbanen.

Overzicht-harmonica-rollenbanen